Yarıiletken Tekli Basamak Kırılma İndisli Lazerlerde Olasılık ve Kayıp Oranlarının Alternatif Analizi - Mehmet Ünal; Mustafa Temiz (Pamukkale University Journal of Engineering Sciences, 2009)
Bu çalışmada, yarıiletken tekli basamak kırılma indisli lazerlerin en düşük modlu çift ve tek fonksiyonlu alan için alternatif alan analizi elde edilmiş, asimetrik ve simetrik durumlarda normalize yayılım sabiti gibi bazı yapısal parametreler cinsinden kayıp ve alan olasılık oranlarının alternatif formülleri bulunmuş, bulunan sonuçlar nümerik olarak doğrulanmıştır.