Medier i hele kroppen: Når små børn bruger medier - Stine Liv Johansen (Barn, 2010)
Små børn forholder sig fra en tidlig alder til både elektroniske medier, legetøj og merchandise i en kropslig og legende praksis. I denne artikel præsenteres resultater fra ph.d. afhandlingen Seere i bleer – små børns møde med medier. Artiklen vil især fokusere på, hvordan børnenes mediebrug kan forstås som en kropslig praksis, både på et individuelt og et socialt niveau via især tre perspektiver: for det første, at det lille barn, gennem sin kropslige væren i verden og sin sonderende attitude over for samme, er kontinuerligt opmærksom på medieflow, blandt andet via de auditive strukturmarkører i medietekster. For det andet reflekterer barnet det, det ser og hører, i sin krop, ved at afprøve rytmer og positurer og ved atforholde sig til genkendelige tegn på mediestil og – genre. Samtidig er det typisk at små børn er særligt interesserede i mediefigurernes kroppe og bevægelser. Og for det tredje fungerer kropslige aktiviteter og relationer som omdrejningspunkt for den sociale brug af medier i familien.