Perihal Zhao Zhong dan Hwang Ho - Ahmad, Che Mahzan (Dewan Bahasa dan Pustaka, 2010)
Zhoa Zhong,pengarah organisasi Loceng Unta Hijau,dinobatkan sebagai pahlawan alam sekitar hujung tahun lalu oleh majalah Time.Perjuangannya melestarikan sungai yang menjadi nyawa Republik Rakyat China amat disenangi.Pejabatnya cuma sebuah apartment dua bilik yang serba lama.Maklumat pencemaran dimuat naik ke alam maya untuk tatapan seluruh penduduk dunia.Loceng Unta Hijau yang beroperasi di kawasan barat China adalah untuk melahirkan keharmonian antara manusia dengan alam yang semakin terpinggir dengan slogannya ,"Menghijaukan gunung ganang,menjernihkan air sungai dan membirukan langit.