Iktiraf gay umpama menggadai agama - Ab Aziz, Shamrahayu (Berita Harian Sdn. Bhd., 2010)
LEBIH kurang sebulan lalu,seorang rakan yang juga pegawai kanan polis menyuarakan rasa geram terhadap panggilan telefon berulang kali dan beberapa khidmat pesanan ringkas (SMS) daripada seseorang yang memperkenalkan diri sebagai 'Gay Boy'.Saya membaca antara SMS 'Gay Boy' itu.Dia menyatakan minat untuk berhubungan dengan pegawai berpakaian seragam