Padah berkasar - Badzis, Mastura (Berita Harian, 2012)
Saya ada dua anak perempuan berusia enam tahun dan lelaki, empat tahun. Anak sulung aktif, suka bercakap dan cepat mempelajari sesuatu dan tiada masalah dalam pembelajaran, selain gemar mewarna dan sering menang hadiah dalam pertandingan. Bagaimanapun, dia tidak sabar, degil dan tidak mendengar kata. Adiknya pula suka ikut tindak tanduk kakaknya. Saya kini berkerja syof dan anak dijaga mentua di rumah saya. Balik saja kerja, mentua mengadu masalah anak. Saya baca buku dan majalah berkaitan, tetapi tidak banyak membantu. Apa perlu saya lakukan?. Shree Vali