Uluslararası akademik işbirlikleri (international academic cooperations) - Kayadibi, Saim (Memleket İletişim A.Ş, 2011)
Malezya ile artan ekonomik işbirliklerinin yanında akademik, bilimsel işbirlikleri de sevindirici yönde artış göstermektedir. İslam Konferansı Örgütü’nün (Organization of the Islamic Conference) bir kurumu olarak hizmet veren İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (Statistical Economic and Social Research and Training Centre for Islamic Countries[SESRIC]) bir kaç defa üniversitemizi Türkiye ile ortak işbirliği çerçevesinde görüşmeler yapmak için ziyaret etmişti. SESRIC’in başkanı Dr. Savaş Alpay Beyefendi, İslam ülkeleri ile ortak nasıl çalışma yapılabilir, İslam ülkeleri arasındaki akademik ve bilimsel çalışmalar nasıl artırılabilir ve ortak işbirlikleri hangi sahalarda gerçekleştirilebilir konulu konferansını 14 Kasım 2011 tarihinde Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi Ekonomi fakültesinde verdi.