Elevenes læringssituasjon etter innføringen av ny reform: Synteserapport fra evalueringen av Kunnskapsløftet - Hopfenbeck, T; Olsen, R; Lillejord, S; Roe, A (Acta Didacta, 2012)
Kunnskapsløftet (KL) ble formelt innført fra skoleåret 2006/2007. Tidlig i innføringen ble det lyst ut flere oppdrag om følgeevalueringer av reformimplementeringen. Alle evalueringsprosjektene har fortløpende levert underveisrapporter, og sluttrapportene fra prosjektene er nå også ferdigstilt. Utdanningsdirektoratet har hatt et programstyre som har initiert og fulgt opp alle evalueringene, og de har engasjert fire forskningsmiljøer til å skrive tematiske synteserapporter.