Ciri fizikokimia filem boleh makan dan filem polietilena bagi ubi keledek (Ipomoea batatas) goreng
Penyelidikan dijalankan bagi menilai kesan penggunaan filem boleh makan dan filem polietilena (PE) sebagai bahan penyalut untuk ubi keledek (Ipomoea batatas) goreng. Kepingan ubi keledek disalut dengan lapisan filem boleh makan yang terdiri daripada 0.045 g/mL selulosa metil (MC), 0.045 g/mL selulos...
Main Authors: | Rizafizah Othaman, Kausar Ahmad Fuad, Farhan Mohd Nor, Rozida Mohd Khalid |
---|---|
Format: | Article |
Language: | English |
Published: |
Penerbit Universiti Kebangsaan Malaysia
2016
|
Online Access: | http://journalarticle.ukm.my/10446/1/19%20Rizafizah.pdf |
Similar Items
-
Kepelbagaian dan Pewarisan Genetik Sifat Kandungan Pemakanan Ubi Keledek (Ipomoea Batatas (L) Lam.)
by: Ab. Ghaffar, Mohamad Bahagia
Published: (1997) -
Penanaman ubi keledek /
by: 499191 B. Sarwono, et al.
Published: ([200) -
Tips tanam ubi keledek
by: Utusan Malaysia, Abdull Ghaffar Othman
Published: (2012) -
INDEKS GLIKEMIK DAN BEBAN GLIKEMIK UBI JALAR UNGU (Ipomoea batatas L.) GORENG DAN KUKUS
by: , DIAN ANGGRAENI, et al.
Published: (2013) -
Ubi dan keledek : resipi warisan turun-temurun /
by: Hanieliza, Chef
Published: (2013)