Analisis laporan Penang International Halal Hub (PIHH) mengenai trend pensijilan halal produk makanan, bahan mentah dan premis makanan di Pulau Pinang dari tahun 2010 hingga 2017
Pensijilan halal di Malaysia merupakan tanggungjawab dan jaminan terhadap kredibiliti kehalalan sesuatu produk atau makanan. Penang International Halal Hub (PIHH) merupakan sebuah perbadanan di bawah Kerajaan Negeri Pulau Pinang yang bertanggungjawab untuk membangunkan inisiatif halal di negeri ini....
Main Authors: | Khairudin Shaary, Mohammad Amir Wan Harun, Khairunisak Shaary |
---|---|
Format: | Article |
Language: | English |
Published: |
Penerbit Universiti Kebangsaan Malaysia
2020
|
Online Access: | http://journalarticle.ukm.my/15497/1/40704-129990-1-SM.pdf |
Similar Items
-
Pemasaran makanan halal
by: Raja Yusop, Raja Narina
Published: (2021) -
Mengapa makanan halal
by: Ismail, Noor Azlin
Published: (2014) -
Tahap kepercayaan terhadap Jakim, jenama dan tingkahlaku pemilihan premis makanan francais halal
by: Abu Bakar, Elistina, et al.
Published: (2016) -
Kesan sumber makanan halal
by: Utusan Malaysia
Published: (2018) -
Manual Prosedur PENSIJILAN HALAL MALAYSIA
by: Malaysia. Jabatan Kemajuan Islam, issuing body
Published: (2005)