Pengambilan makanan, kadar pertumbuhan dan kecekapan penukaran makanan bagi ikan inggu Amphiprion ocellaris menggunakan diet buatan
Ikan inggu yang berwarna-warni dan interaksinya dengan buran laut telah menarik perhatian penggemar ikan laut di seluruh dunia menyebabkan permintaannya semakin meningkat. Namun, kebanyakan ikan inggu yang dipasarkan ditangkap daripada kawasan semula jadi. Ternakan ikan hiasan marin tidak popular da...
Main Authors: | Nurain Naziratul Akma Mohamad Daud, Mohamad Saupi Ismail, Khoo, Mei Ling |
---|---|
Format: | Article |
Language: | English |
Published: |
Penerbit Universiti Kebangsaan Malaysia
2024
|
Online Access: | http://journalarticle.ukm.my/24642/1/SS%207.pdf |
Similar Items
-
Pakar dan bakat tangani isu bekalan makanan
by: Shakil Hameed, Noor Mohamad
Published: (2024) -
Peranan bawang sebagai pengawet makanan
by: Ghazali, Alias
Published: (2025) -
Penguatkuasaan Tegas Lengkapkan Reformasi Keterjaminan Makanan
by: Ibrahim, Ahmad Zubir
Published: (2024) -
UMPSA lancar pek makanan retort express meal
by: Syahira, Yahya
Published: (2025) -
Igauan krisis makanan kian nyata menjelang 2023
by: Tarmiji, Farid Ahmad
Published: (2022)