Komposisi proksimat dan mineral dalam sosej ayam
Tiga belas jenis sosej ayam telah dianalisis untuk komposisi proksimat dan kandungan mineral (natrium, kalsium, kalium, fosforus, ferum). Sosej ini ialah sosej formulasi UKM, sosej tempatan dan sosej import. Dari keputusan analisis proksimat, didapati kandungan air berjulat di antara 58.18-71.30g/ 1...
Main Authors: | Suriah Abdul Rahman, Shamsoul Bahrein, M., Tew , Wooh Ah, Aminah Abdullah, Babji, A.S. |
---|---|
Format: | Article |
Published: |
Universiti Kebangsaan Malaysia
1997
|
Similar Items
-
Kesan penambahan serbuk kulit pisang terhadap kualiti sosej ayam
by: Hana Mohd Zaini
Published: (2020) -
Kesan penambahan rumpai laut terhadap ciri-ciri fizikokimia dan aktiviti antioksi dan dalam sosej ayam
by: Elisha Munsu
Published: (2019) -
Komposisi proksimat dan komponen asid Lemak Ddurian kuning
(Durio graveolens) Sabah
by: Mohd Hanif Nasaruddin,, et al.
Published: (2013) -
Pengaruh pengeringan kulit ikan terhadap rendemen dan komposisi proksimat gelatin hasil ekstraksi
by: , Hafni Rahmawati, et al.
Published: (2008) -
Analisis pengaruh penambahan tepung okra dan tepung porang terhadap komposisi proksimat dan organoleptik foodbars
by: Erwin Nofiyanto, et al.
Published: (2025-01-01)