Kesan penggunaan kanji terubahsuai ke atas ayam goreng bersalut
Kajian ini dijalankan untuk menentukan ciri-ciri fizikokimia kanji terubahsuai (Pure Cote) dan melihat kesan penggunaan Pure Cote ke atas ciri-ciri ayam goreng bersalut. Sebanyak enam formulasi dihasilkan melalui penambahan Pure Cote pada 0%, 2%, %, 6%, 8% dan 10% (berat/berat). Nisbah pencairan cam...
Main Authors: | Wan Aida Wan Mustapha, Lee , Sue Hwa, Nor Hayati Che Pa, Mohamad Yusof Mas Kat |
---|---|
Format: | Article |
Published: |
Universiti Kebangsaan Malaysia
2005
|
Similar Items
-
Kesan penggunaan jenis tepung terhadap kelikatan dan parameter pemprosesan produk goreng bersalut
by: Meutia Sandra,, et al.
Published: (2005) -
Pengaruh suhu penggorengan terhadap kandungan lembapan dan lemak nuget ayam bersalut
by: Azfa Raihani Juraimi,, et al.
Published: (2006) -
Kesan pengawetan ke atas konkrit terubahsuai berpolimer /
by: 170451 Wong, Pui Kuan
Published: (2005) -
Kesan pengawetan ke atas konkrit terubahsuai berpolimer [electronic resource] /
by: 170451 Wong, Pui Kuan, et al.
Published: (2005) -
Kesan proses pra-olahan ke atas sifat-sifat reologi kanji tepung ubi kayu /
by: 191812 Idawaty Abidin
Published: (1999)