Pengaruh suhu penggorengan terhadap kandungan lembapan dan lemak nuget ayam bersalut
Kajian ini dijalankan untuk menentukan kesan suhu penggorengan yang berbeza terhadap kandungan lembapan dan lemak nuget ayam goreng bersalut. Tiga suhu penggorengan (150, 165 dan 180°C) pada dua tekanan penggorengan (102 dan 156 kPa) digunakan. Tiga jenis tepung penyalut (gandum, beras dan sagu) dis...
Main Authors: | Azfa Raihani Juraimi, Mohamad Yusof Maskat, Wan Aida Wan Mustapha |
---|---|
Format: | Article |
Published: |
Universiti Kebangsaan Malaysia
2006
|
Similar Items
-
Kesan suhu terhadap kandungan lembapan dan asid lemak bebas isirong kelapa sawit
by: Mohd Yusof, Mohd Rashid, et al.
Published: (1991) -
Kesan suhu terhadap kandungan lembapan dan asid lemak bebas isirong kelapa sawit /
by: Mohd. Rashid Mohd. Yusof, 1959-, et al.
Published: (1990) -
Kesan suhu terhadap kandungan lembapan dan asid lemak bebas isirong kelapa sawit
by: Mohd. Yusoff, Mohd. Rashid, et al.
Published: (1990) -
Kesan penggunaan kanji terubahsuai ke atas ayam goreng bersalut
by: Wan Aida Wan Mustapha,, et al.
Published: (2005) -
Kesan penggunaan jenis tepung terhadap kelikatan dan parameter pemprosesan produk goreng bersalut
by: Meutia Sandra,, et al.
Published: (2005)