Penentuan kandungan makronutrien dalam tiga jenis kuih manis tempatan: pengiraan berbanding analisis
Kajian ini bertujuan untuk membandingkan kandungan makronutrien dalam tiga jenis kuih manis tempatan iaitu kuih seri muka (SM), kuih bakar (B) dan kuih wajik (W) yang mana resepinya telah dibentuk secara pengiraan nutrien yang berdasarkan Jadual Komposisi Makanan Malaysia (JKMMM) dengan kaedah a...
Main Authors: | Hasnah Haron, Nik Shanita Safii, Nurul Hidayah Aminudin, Khairunizah Hazila Khalid |
---|---|
Format: | Article |
Language: | English |
Published: |
penerbit ukm
2013
|
Subjects: | |
Online Access: | http://journalarticle.ukm.my/6610/1/3437-7614-1-SM.pdf |
Similar Items
-
Kandungan makronutrien rumpai laut merah Kappaphycus alvarezii dan Kappaphycus striatum
by: Farah Diyana Ariffin,, et al.
Published: (2017) -
Cipta perabot ilham kuih - muih tempatan
by: Zakaria, Azman
Published: (2017) -
Penentuan Makronutrien Dalam Makanan Terpilih Yang Terdapat Di Kelantan
by: Yusof, Rashidah Mohd
Published: (2012) -
Harga siling telur tempatan rendah berbanding Thailand, Indonesia
by: Utusan Malaysia
Published: (2022) -
Pembinaan dan penilaian modul pembelajaran kendiri kuih tempatan dan pastri rapuh /
by: 492730 Nor Suriati Tahrin, et al.
Published: (2010)