Penerimaan dan penggunaan produk soya dalam kalangan pengguna Semenanjung Malaysia
Makanan berasaskan kacang soya terkenal di Asia sejak beribu tahun dahulu dan ia tidak hanya diiktiraf sebagai makanan tradisi tetapi mempunyai potensi untuk kesihatan. Kajian ini dijalankan untuk menentukan penerimaan, kesukaan dan kadar penggunaan produk soya dalam kalangan pengguna di Semenanjung...
Main Authors: | Maizura Murad, Wan Aida Wan Mustapha, Aminah Abdullah |
---|---|
Format: | Article |
Language: | English |
Published: |
Universiti Kebangsaan Malaysia
2014
|
Online Access: | http://journalarticle.ukm.my/7252/1/03_Maizura_Murad.pdf |
Similar Items
-
Kesejahteraan kewangan dan penggunaan lestari dalam kalangan pengguna di Semenanjung Malaysia
by: Md Zaini, Norzalika
Published: (2015) -
Tahap pengetahuan, sikap dan amalan penggunaan produk makanan organik dalam kalangan pengguna di Kuala Krai, Kelantan
by: Wan Mohammed, Wan Rohaya, et al.
Published: (2013) -
Kesan penggunaan jenis tepung terhadap kelikatan dan parameter pemprosesan produk goreng bersalut
by: Meutia Sandra,, et al.
Published: (2005) -
Penyelidikan empirikal mengenai penerimaan pembayaran kod QR dalam kalangan pengguna telefon pintar Malaysia
by: Fadhilah Nur Ismail,, et al.
Published: (2021) -
Faktor pengetahuan dan sikap yang mempengaruhi tingkahlaku pembaziran penggunaan air, elektrik dan makanan dalam kalangan pengguna bandar di Semenanjung Malaysia
by: Shukor, Nurul Faizah, et al.
Published: (2015)