Penentuan sebatian perasa daripada pelbagai jenis biskut
Kajian dilakukan untuk menentukan sebatian perasa yang terdapat di dalam pelbagai sampel biskut dari pelbagai jenis dan pelbagai jenama. Sampel biskut yang dikaji mempunyai perasa krim kraker, gandum dan bijan serta satu jenis kawalan bagi membandingkan keputusan antara biskut yang mempunyai pera...
Main Author: | Mohamad Asraf Mattasin |
---|---|
Format: | Academic Exercise |
Language: | English |
Published: |
2008
|
Subjects: | |
Online Access: | https://eprints.ums.edu.my/id/eprint/20148/1/Penentuan%20sebatian%20perasa.pdf |
Similar Items
-
Penentuan sebatian fenolik dan antioksida madu dari Sabah
by: Adrea Jessica Anak Lidan
Published: (2010) -
Pembangunan marshmallow daripada rumpai laut merah, Kappaphycus Alvarezii
by: Stephanie Garnica
Published: (2011) -
Penghasilan sapuan berkalori rendah daripada hasil sampingan jambu batu merah (Psidium Guajava)
by: Tan, Qui Zheng
Published: (2011) -
Pemencilan dan pencirian bakteria asid laktik daripada jeruk bambangan yang memberikan aktiviti antimikrobial
by: Idzarahayu Lily Ramlee
Published: (2011) -
Honey-borne infant botulism in tahnik practice: an explanation of the risk and
its solutions
by: Harun, Mohammad Amir Wan, et al.
Published: (2021)