Madu dan potensi kegunaan serta pengkomersilannya
Madu merupakan satu produk semulajadi yang mengandungi karbohidrat dan air. Penggunaan madu telah lama digunakan sejak zaman dahulu lagi dalam makanan, perubatan, kecantikan dan sebagainya Faktor- faktor demografi yang dikaji dalam kajian ini ialah umur, jantina., taraf pendidikan, bangsa, agama,...
Main Author: | Siti Hafizah Ali |
---|---|
Format: | Academic Exercise |
Language: | English |
Published: |
2008
|
Subjects: | |
Online Access: | https://eprints.ums.edu.my/id/eprint/20432/1/Madu%20dan%20potensi%20kegunaan.pdf |
Similar Items
-
Penentuan sebatian fenolik dan antioksida madu dari Sabah
by: Adrea Jessica Anak Lidan
Published: (2010) -
Kegunaan etlingera coccinea (tuhau) sebagai makanan tradisi masyarakat Dusun di Kampung Rancangan Belia, Sook, Keningau
by: Elnne Madatang
Published: (2022) -
Kesan penambahan rumpai laut terhadap ciri-ciri fizikokimia dan aktiviti antioksi dan dalam sosej ayam
by: Elisha Munsu
Published: (2019) -
Respon glisemik dan indeks glisemik kuih tradisional kaum Kaum Bajau Kota Belud, Sabah (kuih jala dan kuih berati)
by: Ker Jia Hui
Published: (2020) -
Kandungan klorofil alfalfa sprout dan potensinya sebagai minuman
by: Hong, Pui Khoon
Published: (2003)