Kesan suhu ke atas kandungan sukrosa dalam beberapa varieti pisang
Objektif kajian ini dijalankan ialah untuk mengkaji kesan suhu ke atas kandungan sukrosa di dalam buah pisang yang matang dan mengukur kandungan sukrosa di dalam beberapa varieti pisang. Tiga jenis varieti pisang berbeza telah dipilih sebagai bahan kajian ini iaitu Pisang Berangan, Pisang Keling...
Váldodahkki: | Suliza Arshad |
---|---|
Materiálatiipa: | Academic Exercise |
Giella: | English |
Almmustuhtton: |
2008
|
Fáttát: | |
Liŋkkat: | https://eprints.ums.edu.my/id/eprint/20470/1/Kesan%20suhu%20ke%20atas%20kandungan.pdf |
Geahča maid
-
Kesan suhu dan etilena ke atas pemasakan dan kualiti buah pisang berangan
Dahkki: Nawwal Mohammad Aziz
Almmustuhtton: (2008) -
Kajian kesan penggunaan beberapa jenis baja foliar ke atas pertumbuhan dan kualiti jagung pulut
Dahkki: Rosshamsuraya Abd. Hamid
Almmustuhtton: (2008) -
Kajian kesan penggunaan beberapa jenis baja foliar ke atas pertumbuhan dan kualiti jagung pulut
Dahkki: Stephanie Wan Emang
Almmustuhtton: (2008) -
Kesan beberapa kadar biji benih terhadap pertumbuhan dan hasil varieti padi MRI159
Dahkki: Mohd Azwathir Othman
Almmustuhtton: (2008) -
Kesan media ke atas proliferasi protokom Phalaenopsis gigantea
Dahkki: Nurul Idzyani Ibrahim
Almmustuhtton: (2008)