Kesan Hipokolesterolemik Buah-Buahan Tempatan Dalam Mengurangkan Risiko Penyakit Kardiovaskular
Pengambilan buah-buahan dan sayur-sayuran lebih daripada lima hidangan sehari dicadangkan oleh American Heart Association berdasarkan kandungan mikronutrien, antioksidan, fitokimia dan fiber diet yang terdapat di dalamnya. Kajian-kajian lepas telah membuktikan pengambilan buah-buahan mempunyai p...
Main Author: | Lamun@Jailani, Fadhilah |
---|---|
Format: | Thesis |
Language: | English Malay |
Published: |
2003
|
Online Access: | http://psasir.upm.edu.my/id/eprint/11259/1/FPSK_M_2003_13.pdf |
Similar Items
-
Melonjak industri buah buahan tempatan
by: Shafie, Rohami
Published: (2012) -
Galak makan buah-buahan tempatan
by: Berita Harian,
Published: (2013) -
Potensi penghasilan selulosa mikrobial 'nata' menggunakan substrat buah-buahan serta sisa buah-buahan tempatan /
by: 447760 Lam, Yee Haur
Published: (1999) -
Buah-buahan /
by: Marah Maradjo
Published: (1976) -
Pengeluaran buah-buahan /
by: 428530 Mohamad Idris Zainal Abidin
Published: (1996)