Kesan Hipokolesterolemik Buah-Buahan Tempatan Dalam Mengurangkan Risiko Penyakit Kardiovaskular
Pengambilan buah-buahan dan sayur-sayuran lebih daripada lima hidangan sehari dicadangkan oleh American Heart Association berdasarkan kandungan mikronutrien, antioksidan, fitokimia dan fiber diet yang terdapat di dalamnya. Kajian-kajian lepas telah membuktikan pengambilan buah-buahan mempunyai p...
1. Verfasser: | Lamun@Jailani, Fadhilah |
---|---|
Format: | Abschlussarbeit |
Sprache: | English Malay |
Veröffentlicht: |
2003
|
Online Zugang: | http://psasir.upm.edu.my/id/eprint/11259/1/FPSK_M_2003_13.pdf |
Ähnliche Einträge
Ähnliche Einträge
-
Melonjak industri buah buahan tempatan
von: Shafie, Rohami
Veröffentlicht: (2012) -
Galak makan buah-buahan tempatan
von: Berita Harian,
Veröffentlicht: (2013) -
Potensi penghasilan selulosa mikrobial 'nata' menggunakan substrat buah-buahan serta sisa buah-buahan tempatan /
von: 447760 Lam, Yee Haur
Veröffentlicht: (1999) -
Buah-buahan /
von: Marah Maradjo
Veröffentlicht: (1976) -
Kesan sekitaran terhadap kematangan buah-buahan klimakterik /
von: 262922 Erma Zainal Abidin, et al.
Veröffentlicht: (2004)