Kesan Hipokolesterolemik Buah-Buahan Tempatan Dalam Mengurangkan Risiko Penyakit Kardiovaskular
Pengambilan buah-buahan dan sayur-sayuran lebih daripada lima hidangan sehari dicadangkan oleh American Heart Association berdasarkan kandungan mikronutrien, antioksidan, fitokimia dan fiber diet yang terdapat di dalamnya. Kajian-kajian lepas telah membuktikan pengambilan buah-buahan mempunyai p...
Glavni autor: | Lamun@Jailani, Fadhilah |
---|---|
Format: | Disertacija |
Jezik: | English Malay |
Izdano: |
2003
|
Online pristup: | http://psasir.upm.edu.my/id/eprint/11259/1/FPSK_M_2003_13.pdf |
Slični predmeti
-
Melonjak industri buah buahan tempatan
od: Shafie, Rohami
Izdano: (2012) -
Galak makan buah-buahan tempatan
od: Berita Harian,
Izdano: (2013) -
Potensi penghasilan selulosa mikrobial 'nata' menggunakan substrat buah-buahan serta sisa buah-buahan tempatan /
od: 447760 Lam, Yee Haur
Izdano: (1999) -
Buah-buahan /
od: Marah Maradjo
Izdano: (1976) -
Kesan sekitaran terhadap kematangan buah-buahan klimakterik /
od: 262922 Erma Zainal Abidin, i dr.
Izdano: (2004)