Program UPM-IPTS lahir ramai tenaga mahir - Berita Harian (2004)
Program kerjasama Universiti Putra Malaysia-Institusi Pengajian Tinggi Swasta (UPM-IPTS) yang dilaksanakan sejak 1997 berjaya membantu kerajaan melatih dan melahirkan ramai tenaga kerja berpendidikan dan berkemahiran tinggi.