IPT digalak tingkat kajian - Berita Harizan, Rosniza Mohd Taha (2008)
Pendidikan pada peringkat pengajian tinggi tidak harus sekadar melahirkan modal insan yang memenuhi keperluan tenaga kerja semasa tetapi juga mampu melahirkan pemikir melangkaui zaman bagi menyediakan cabaran masa depan yang lebih kompetitif dan dinamik.