Satu Kajian Awal Memproses Keledek Keping
Keledek keping telah berjaya dimajukan dengan menggunakan ubi keledek jenis Serdang 1. Kepingan ini disediakan dari isi ubi keledek yang telah dimasak di mana 0.5% CMC, 200 bdsj NaHS03 dan 7% gula halus dicampurkan sebelum kepingan setebal 1mm dibuat. Pengeringan di dalam oven pada tiap-tiap suhu...
Main Authors: | Yaakob, Che Mann, Raya, Shariff |
---|---|
Format: | Article |
Language: | English Malay |
Published: |
1983
|
Online Access: | http://psasir.upm.edu.my/id/eprint/2225/1/Satu_Kajian_Awal_Memproses_Keledek_Keping.pdf |
Similar Items
-
Tips tanam ubi keledek
by: Utusan Malaysia, Abdull Ghaffar Othman
Published: (2012) -
Keledek Ladang Kontrak Beri Pulangan Lumayan
by: Berita Harian, Mariam Mas Yaacob
Published: (2008) -
Mesin pengering asam keping
by: Zainuddin, Nur Ain, et al.
Published: (2021) -
TEGANGAN RESIDU KEPING ARESTER SERI
by: , DEVIA EKA YUNIDA, et al.
Published: (2014) -
Model Memproses Maklumat Perbezuan Individu Dan Implikasinya Kepada Pengajaran
by: Ng , Wai Kong
Published: (1983)