UPM lonjak pendidikan pertanian negara ke peringkat antarabangsa - Universiti Putra Malaysia, Bahagian Komunikasi Korporat (Universiti Putra Malaysia, 2014)
SERDANG – Tuanku Canselor Universiti Putra Malaysia (UPM), Sultan Sharafuddin Idris Shah menyifatkan kejayaan bidang pertanian, perhutanan dan pendidikan UPM meraih kedudukan 51-100 terbaik dunia oleh QS World University Ranking 2014 melonjakkan pendidikan pertanian Malaysia ke peringkat antarabangsa.