Tujuh SJKT di Hulu Langat ikuti program perintis SJKT hijau dengan UPM - Universiti Putra Malaysia, Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi (Pejabat Strategi Korporat dan Komunikasi, Universiti Putra Malaysia, 2016)
SERDANG – Tujuh buah Sekolah Rendah Jenis Kebangsaan Tamil (SJKT) daerah Hulu Langat mengikuti Program Perintis SJKT Hijau pada April hingga Mei lalu untuk meningkatkan kesedaran program kitar semula berkonsepkan 3R (reduce, reuse and recycle) dan untuk mencetus petanda positif di kalangan kanak-kanak sekolah rendah terhadap budaya kitar semula.