A Real Time Distributed Network Monitoring Platform (RTDNM) - Manasrah, Ahmed Mansour Mohammed (2009)
Perkembangan geografi dan peningkatan saiz dalam rangkaian-rangkaian komputer menjadikan keperluan pemantauan terhadapnya menjadi semakin penting.