Kesan Penambahan Tepung Pisang Ke Atas Sifat-Sifat Kualiti Roti
Kajian ini dijalankan untuk menentukan kesan pelbagai takat tepung pisang kepada tepung gandum ke atas penilaian organoleptik dan nutrisi roti. Dua jenis tepung, iaitu tepung pisang (BF) dan tepung pisang terubahsuai (MBF) disediakan dan ditambah pad a tahap 10 % dan 20 % berasaskan berat tepung. RS...
Main Author: | Ishak, Zuwariah |
---|---|
Format: | Thesis |
Language: | English |
Published: |
2006
|
Subjects: | |
Online Access: | http://eprints.usm.my/30038/1/Zuwariah_Binti_Ishak.pdf |
Similar Items
-
IMK 209 - SIFAT-SIFAT FIZIKAL MAKANAN APRIL-MEI 06.
by: PPTI, Pusat Pengajian Teknologi Industri
Published: (2006) -
Kajian ke atas kesan faktor pembelian dan pemilihan makanan terhadap wanita yang bekerja di Universiti Malaysia Sabah
by: Heather Ericca Adesine
Published: (2010) -
Kesan penambahan rumpai laut terhadap ciri-ciri fizikokimia dan aktiviti antioksi dan dalam sosej ayam
by: Elisha Munsu
Published: (2019) -
Kesan Suhu Dan Masa Fermentasi Terhadap Komposisi Kimia Terpilih, Antioksidan Dan Kualiti Teh Misai Kucing (Orthosiphon Stamineus) [TX415. A597 2008 f rb].
by: Mustaffa, Ani Fadhlina
Published: (2008) -
Optimizing flavonoid-rich Quranic Mixed Food (QMF) formulation with simplex-centroid mixture design
by: N. M., Salbi, et al.
Published: (2021)