GUNA IDEA BANK TANGANI CABARAN 2016 - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
PULAU PINANG,18 Januari 2015 – Penubuhan Bank Idea yang menjadi platform bagi warga Universiti Sains Malaysia (USM) mencetuskan idea-idea bernas untuk pembangunan Universiti diharapkan dapat menjadi salah satu medium yang membantu Universiti menghadapi cabaran 2016. Ahli Rintis Bank Idea USM, Profesor Dr. Ahmad Farhan Mohd. Sadullah berkata, tahun ini Universiti berdepan cabaran lebih besar khususnya dalam menggembleng sumber yang terhad untuk memacu kecemerlangan.