Penghasilan modul pembelajaran kendiri pengajian kejuruteraan mekanikal : mekanik bagi pelajar kejuruteraan mekanikal, Sekolah Menengah Dato' Lela Maharaja Rembau / Aida Syariza Othman - Othman, Aida Syariza (2003)
Kajian ini bertujuan untuk menghasilkan Modul Pembelajaran Kendiri Pengajian Kejuruteraan Mekanikal Mekanik (MPKPKM Mekanik) yang memenuhi tahap keperluan pelajar Kejuruteraan Mekanikal, Sekolah Menengah Teknik Dato' Lela Maharaja Rembau (SMTDLM Rembau) daripada aspek isi kandungan.serta bersifat mesra pengguna, memotivasikan dan kebolehlaksanaan dalam menerima konsep pembelajaran dengan berkesan. Selain itu iajuga untuk menentukan kebolehgunaan MPKPKM Mekanik dalam membantu proses pembelajaran pelajar. Borang soal selidik diedarkan kepada 40 orang responden untuk mendapatkan maklumat dan seterusnya dianalisis dengan mengguanakan perisian SPSS Ver. 11.0 untuk menghasilkan skor min dan peratusan. Hasil daripada analisis kajian menunjukkan modul yang dihasilkan mempunyai isi kandungan yang baik disamping mempunyai sifat mesra pengguna, memotivasikan dan sifat kebolehlaksanaan. MPKPKM Mekanik juga adalah sesuai digunapakai di SMIDLM Rembau bagi membantu poses pembelajaran pelajar