Kriteria rekabentuk dalaman di bengkel kerja kayu Kolej Universiti Teknologi Tun Hussein Onn (KUiTTHO) - Salleh, Mazlina (2003)
Kajian ini dijalankan Bengkel Perkayuan di KUiTTHO. Kajian ini berkaitan dengan Kriteria Rekabentuk Dalaman Di Bengkel Keija Kayu Kolej Universiti Teknologi Tun Hussein Onn (KUiTTHO). Objektif kajian adalah untuk melihat sejauhmana susunatur ruang perabot di dalam bengkel keija kayu memenuhi keperluan keija dan memenuhi keselesaan pelajar di dalam bengkel. Kajian ini menggunakan kaedah soal-selidik yang dibangunkan oleh penyelidik. Sampel kajian melibatkan 35 orang sampel Pelajar Kejuruteraan Awam (Perkayuan).Penganalisisan data menggunakan perisian SPSS versi 10 dan dianalisis menggunakan Perisian Excel berdasarkan peratusan tertinggi. Ia dianalisis berdasarkan Skala Likert (1-5) dan dinilai mengikut kategori-kategori berdasarkan peratusan bersetuju. Berdasarkan analisis data ini menunjukan bahawa kepentingan terhadap ketiga-tiga elemen rekabentuk iaitu perabot, susunatur dan estetika memainkan peranan yang penting dalam merekabentuk susunatur ruang dan peralatan di bengkel keija kayu di KUiTTHO