Asas ukur kejuruteraan (bahagian II) - Setan, Halim (Fakulti Kejuruteraan & Sains Geoinformasi, Universiti Teknologi Malaysia, 1997)
Buku ini mengandungi beberapa bab iaitu kandungan muka surat kata pendahuluan i notasi ii pemancangan lengkung, konsep asas teodolit, jenis teodolit dan sistem bacaan, teodolit vernier, teodolit optik, teodolit letronik, pelarasan teodolit, pelarasan sementara, pelarasan tetap, terabas teodolit, konsep terabas, jenis terabas, kelas terabas, kaedah pengukuran, ujian rantai, peninjauan, aturcara pengukuran di stesen ukur, pelarasan cerapan, pelarasan terabas, memelot terabas, keluasan terabas, keluasan cara kodinit, keluasan cara 2 kali latit dan dipat, ukur tekimetri, sistem stadia, prinsip asas, sistem stadia: staf tegak, contoh kiraan, kerjaluar tekimetri, muka surat, penentuan pemalar K dan C di lapangan, peralatan khas, kejituan sistem tekimetri stadia, sistem stadia: staf condong, sistem garisentuh, sistem subten, prinsip, kejituan, sistem baji optik, bibliografi serta lampiran.