Pengukuran zarah abu terbang daripada dandang memproses buah kelapa sawit
Kajian pengukuran ketumpatan sebenar zarah abu terbang daripada dandang memproses buah kelapa sawit telah dilakukan. Julat nilai ketumpatan zarah abu terbang yang diperolehi adalah di antara 2.140 – 2.227 g/cm³ manakala nilai puratanya ialah 2.189  0.037 g/cm³ . Kajian menentukannilai ketump...
Main Authors: | Mohd. Yusoff, Mohd. Rashid, Taib, Mohamad Rozainee |
---|---|
Format: | Article |
Language: | English |
Published: |
1989
|
Subjects: | |
Online Access: | http://eprints.utm.my/3906/1/SKMBT_60007061915400.pdf |
Similar Items
-
Ciri unsur klinker dan abu terbang dandang kilang kelapa sawit
by: Mohd. Yusoff, Mohd. Rashid, et al.
Published: (1990) -
Morfologi abu terbang dari emisi dandang kilang kelapa sawit
by: Mohd. Yusoff, Mohd. Rashid, et al.
Published: (1989) -
Kajian keberintangan elekrtik abu terbang dari dandang kelapa sawit
by: Mohd. Yusoff, Mohd. Rashid, et al.
Published: (1989) -
Sintesis Dan Pencirian Zeolit Daripada Abu Terbang
by: Ismail, Suhaina
Published: (2005) -
Inovasi UPM, MPOB: merintis penemuan memproses kandungan minyak kelapa sawit merah menjadi serbuk
by: Zakaria, Azman
Published: (2015)