Ciri keselamatan peralatan gas - Ismail, Issham; Hassan, Zulkafli (Faculty of Chemical & Natural Resources Engineering, 1989)
Piawai peralatan gas menyediakan satu cara yang mudah untuk mengukur prestasi peralatan gas yang berlainan jenama. Penglibatan wakil-wakil dari berbagai-bagai syarikat yang berkaitan diperlukan oleh Institut Piawaian dan Penyelidikan Perindustrian Malaysia (SIRIM). Ini supaya pengetahuan dan pengalaman mereka dapat digunakan sepenuhnya dalam usaha untuk menerbitkan satu piawaian yang profesional.