Perakaunan pengurusan - Abdullah, Shamsul Nahar (Penerbit Universiti Utara Malaysia, 2000)
Perakaunan pengurusan amat penting dan besar sumbangannya dalam membantu kejayaan sesebuah organisasi. Pihak pengurusan dapat mengambil keputusan yang bermaklumat (informed) dan betul melalui perakaunan pengurusan.Buku ini memuatkan topik yang menekankan aspek-aspek perancangan dan kawalan operasi dari sudut perakaunan. Setiap bab disertakan soalan-soalan latihan yang diolah untuk menguji dan seterusnya memantapkan pemahaman pembaca dalam sesuatu topik yang telah diperbincangkan. Buku ini adalah sesuai untuk pelajar-pelajar sama ada peringkat STPM, Politeknik, Kolej, Institut dan juga universiti.