Pelajar perempuan terus dominasi kemasukan ke UA - Berita, Harian (Berita Harian, 2015)
Trend pelajar perempuan mendominasi atau menjadikan golongan majoriti yang mendaftar sebagai pelajar baharu program ijazah pertama bagi sesi pengajian 2015/2016 di universiti awam (UA) disifarkan sebagai suatu kelaziman yang bukan sahaja berlaku di Malaysia, malah negara maju.