Zakat dan persepsi buruk masyarakat - Saad, Ram Al Jaffri (Utusan Malaysia, 2016)
ANTARA isu yang sering menjadi perhatian masyarakat terutamanya dalam bulan Ramadan adalah mengenai zakat.Isu ini timbul setiap kali ada laporan atau pendedahan oleh media berkenaan fakir miskin yang terdapat dalam negara.Penangan media sosial juga menyebabkan isu tidak menerima bantuan ini seringkali menjadi panas.