Mengurus kekangan bajet - Shafie, Rohami (Utusan Malaysia, 2016)
TIADA apa yang lebih penting di saat menanti hujung tahun berakhir kalau bukan kerana memikirkan kekangan bajet. Ramai yang menghadapi kekangan bajet terutamanya yang berpendapatan rendah. Malah, yang berpendapatan sederhana pun berhadapan dengan kekusutan memikirkan bagaimana untuk memastikan wang mencukupi di penghujung tahun. Kesannya lebih parah apabila kenaikan harga barangan dan perkhidmatan seolah-olah tidak terkawal.