UniMAP, UUM bekerjasama jadi universiti berkembar - Berita, Harian (Berita Harian, 2011)
KANGAR: Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) dan Universiti Utara Malaysia (UUM) menjalin usaha sama merangkumi bidang pembangunan sosial, ekonomi serta teknikal, dengan sasaran muncul sebagai universiti berkembar paling mantap di wilayah utara tanah air.