Lantik Ketua Pegawai Eksekutif GLC 'berkelayakan' - Shafie, Rohami (Utusan Malaysia, 2012)
KETUA Pegawai Eksekutif (CEO) berada dalam kedudukan tertinggi dalam hierarki pengurusan sesebuah syarikat.Sesiapa yang dilantik sebagai CEO syarikat bertanggungjawab mengepalai pihak pengurusan dan melaksanakan strategi yang dirangka oleh Ahli Lembaga Pengarah (ALP).