Hadi jadi PM: Suara ulama dihina - Maidin, Zainudin (Utusan Malaysia, 2012)
PAS berjaya mencegah muktamarnya baru-baru ini daripada membangkitkan isu Naib Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Nurul Izzah yang dikata mahukan kebebasan beragama kepada orang Melayu Islam tetapi dilihat gagal pula untuk mencegah Dewan Ulamanya daripada memberikan tamparan moral kepada Anwar Ibrahim dengan menolaknya sebagai bakal Perdana Menteri Malaysia.