Kajian kesan suhu ke atas penghasilan Enzim-Amilase oleh kulat Aspergillus/
Kanji, sejenis polisakarida yang terdiri daripada amilos dan amilopektin merupakan penyimpan tenaga matahari hasil daripada proses fotosintesis oleh tumbuh-tumbuhan.Bentuk tenaga dalam kanji ini juga membekalkan tenaga kepada organisma yang tidak boleh melakukan fotosintesis seperti manusia. Oleh ke...
Main Author: | 333700 Hong, Phai Gaik |
---|---|
Format: | |
Language: | may |
Published: |
Kuala Lumpur : Universiti Teknologi Malaysia,
1991
|
Subjects: |
Similar Items
-
Kesan suhu ke atas penghasilan enzim glukosidase oleh Aspergillus niger /
by: 374219 Mohd. Yunos Talib @ Khalid
Published: (1991) -
Kajian terhadap kesan saiz inokulum ke atas penghasilan Enzim a-Amilase dalam pensakaridaan kanji ubi kayu oleh kulat Aspergillus niger /
by: Salahuddin Ja'afar
Published: (1991) -
Kesan saiz inokulum ke atas penghasilan enzim glukosidase dari Aspergillus niger /
by: 345787 Azme Zakaria
Published: (1991) -
Kajian terhadap kesan sumber nitrogen ke atas proses pensakaridaan kanji ubi kayu mentah oleh kulat Aspergillus sp /
by: 346974 Chua, Boon Yong
Published: (1990) -
Penghasilan asid sitrik oleh aspergillus niger menggunakan substrat pepejal nenas /
by: 253832 Rajasimman Simmathiri
Published: (1996)